Fysiotherapie uit de aanvullende verzekering

Fysiotherapie valt voor de meeste aandoeningen buiten de basisverzekering. Voor de vergoeding van fysiotherapie bent u dan ook in de meeste gevallen aangewezen op de door u afgesloten aanvullende verzekering. De dekking is per zorgverzekering anders. Bekijk daarom altijd goed uw verzekeringspolis zodat u niet voor verrassingen komt te staan. U blijft namelijk zelf verantwoordelijk voor het aantal behandelingen en de betaling van de uitgevoerde behandelingen.

 

Fysiotherapie uit de basisverzekering

Er is WEL vergoeding fysiotherapie via de basisverzekering:

 • Voor mensen jonger dan 18 jaar.
 • Vanaf de 21e behandeling van een chronische aandoening die vermeld staat op de lijst chronische aandoeningen. De 1e 20 behandelingen komen ten laste van de aanvullende verzekering. Indien u deze niet heeft of deze niet toereikend is komen de behandelingen voor uw eigen rekening.

Let op: Vergoedingen uit uw basisverzekering tellen mee bij uw wettelijk eigen risico, vergoedingen uit uw aanvullende verzekering tellen niet mee bij uw eigen risico.

 

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Dit houdt in dat wanneer u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft afgesloten, de behandeling door ons rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar wordt gedeclareerd. Indien u niet of onvoldoende (aanvullend) verzekerd bent voor fysiotherapie, dan hanteren wij onderstaande tarieven. Deze tarieven kunnen afwijken van de tarieven van uw zorgverzekeraar.

 

Hoe werken wij en wat u kunt u van ons verwachten

Graag leggen wij u uit hoe zaken bij ons geregeld zijn, hoe wij werken en wat u van ons kunt verwachten. Klik hier voor ons huisreglement en werkwijze.

Prijslijst Fysiotherapie 2021

Therapie Sessie Vergoeding
Screening, intake en onderzoek (zonder behandeling) 30 minuten € 52,50
Zitting fysiotherapie (behandeling) 30 minuten € 37,50
Zitting oedeem therapie* (behandeling) 45 minuten € 50,00
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek 60 minuten € 63,90
Toeslag zitting aan huis of instelling 30 minuten € 16,50
Zitting manuele therapie** 30 minuten € 44,50
Massage (ontspanning/sport +/- 25 min) 25 minuten € 37,50
Echografie*** € 35,50
Behandelverslag voor patiënt € 38,10
Medische rapportage/ Letselschade brieven € 78,50
Niet nagekomen of te laat afgemelde afspraak (U dient zich minimaal 24 uur van te voren af te melden.) € 27,00
* alleen in Gouda ** alleen in Etten-Leur . *** alleen in IJsselstein

Betalingsvoorwaarden

 • Bent u voldoende aanvullend verzekerd, dan worden de behandelingen rechtstreeks bij de desbetreffende zorgverzekeraar gedeclareerd.
 • U krijgt een factuur wanneer achteraf blijkt dat:
 • U niet of onvoldoende verzekerd bent voor fysiotherapie.
 • De zorgverzekeraar niet bereid is uw behandeling te betalen.
 • Afspraken die niet nagekomen kunnen worden, dienen uiterlijk 24 uur voorafgaand aan die behandeling afgezegd worden.
 • Bij niet tijdig annuleren of niet nakomen van een afspraak wordt een gereduceerd tarief van € 27,- in rekening gebracht. Let op: deze nota kan niet bij uw zorgverzekeraar worden ingediend.
 • De nota’s dienen betaald te worden binnen 14 dagen onder vermelding van het notanummer op rekeningnummer NL 66 RABO 0169 2313 72 van Fysio Physics Fysiotherapie.
 • Indien betaling binnen de genoemde termijn uitblijft, zijn wij genoodzaakt u een herinnering te sturen. Hiervoor worden kosten gemaakt, die aan u worden doorberekend.
 • Indien de betaling voor de geleverde diensten uitblijft, zijn wij gerechtigd derden daarmee te belasten. Alle met de incasso van gedeclareerde bedragen gemoeide kosten, van zowel ons als van derden, komen voor uw rekening.
X