fbpx

Herstellende van een COVID-19 infectie? Kies voor de beste behandeling!


Na corona Fysio Physics Revalidatie na Corona

Wanneer u een COVID-19 infectie heeft doorgemaakt, verloopt herstel vaak langzaam en moeizaam.
Veel mensen zijn moe, verzwakt en hebben moeite met op gang komen. De internationale richtlijnen geven aan dat gerichte revalidatie noodzakelijk en van levensbelang is.

Gerichte revalidatie na COVID-19.

Het coronavirus tast naast de longen ook het hart, nieren, lever, darmen en spieren aan. Daarom kunnen, afhankelijk van de ernst en of u langdurig op bed of op de IC heeft gelegen, uiteenlopende (lichamelijke) klachten ontstaan. Dit alles kan uw (bewegend) functioneren negatief beïnvloeden en een grote invloed hebben op de activiteiten in uw dagelijks leven. Zonder gerichte revalidatie kan herstel 1 tot 3 jaar duren!

Fysio Physics heeft samen met een medisch team (drs. Annekee van Woensel, Ouderenarts Aafje Coronacentrum; drs. Maurits Hoonhorst, Revalidatiearts, revalidatie centrum Vogellanden; drs. Robert Rozenberg, sportarts Erasmus MC) en sportfysiotherapeuten van Fysio Physics een speciaal Revalidatie Traject ontwikkeld voor revalidatie na COVID-19. In uw behandeling wordt, via een gericht stappenplan, gewerkt aan uw revalidatie. Bij dit Revalidatie Traject wordt rekening gehouden met uw energieniveau, vermoeidheid en belastbaarheid. Het behandeltraject is een combinatie van gerichte fysiotherapie, herstelbevorderende training, gezonde voeding en voedingssupplementen. Alle therapeuten van Fysio Physics hebben de opleiding voor 'Revalidatie na COVID-19’ gevolgd.

Een gericht stappenplan

Stap 1: Intake &Testen: uiteraard starten we met een intake, het testen en in kaart brengen van uw belastbaarheid en beperkingen.
Stap 2: Proeftraining. Aan de hand van een 1e proeftraining wordt de reactie van uw lichaam op inspanning in kaart gebracht en het instapniveau van de training bepaald.
Stap 3: Stapsgewijs opgebouwde fitnesstraining om uw herstel te bevorderen.

Let wel: voor een snelle en succesvolle revalidatie is dagelijks thuis oefeningen doen essentieel. U heeft hiervoor een stappenteller nodig en een klein apparaatje om uw longen te trainen (Threshold IMT). Wanneer u deze niet in uw bezit heeft, kunt u deze ook bij ons aanschaffen. Uw therapeut zal u uitleg geven over het gebruik.

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Wanneer u een ziekenhuis opname heeft gehad vanwege COVID-19, dan worden de eerste 20 behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering vergoed (wanneer uw aanvullende verzekering niet toereikend is, dient u deze eerste 20 zelf te betalen). Vanaf de 21ste behandeling komt de vergoeding uit uw basisverzekering. U dient dan wel een opnameverslag en een verwijzing uit het ziekenhuis mee te nemen.

Heeft u geen ziekenhuis opname gehad, dan worden de behandelingen alleen vergoed uit uw aanvullende verzekering. Wanneer u geen aanvullende verzekering heeft of uw aanvullende verzekering is niet toereikend, dient u de nota’s zelf te betalen.

Threshhold IMT

 

Na corona Treshold IMT 300x300 1

Tijdens uw revalidatie maken we gebruik van de Threshold IMT. Deze dient u zelf aan te schaffen is verkrijgbaar via onze webshop op bij de receptie van ons hoofdkantoor in IJsselstein.

De Threshold IMT (Inspiratory Muscle Trainer) heeft een éénwegklep met veer waarmee een weerstand geboden wordt om de ademhalingsspieren te trainen. Met de IMT worden de inademingspieren getraind. Dit zorgt voor een diepere en krachtigere ademhaling en vermindering van kortademigheid. De flow onafhankelijke klep in het apparaat zorgt voor een continue weerstand, die kan worden aangepast met een nauwkeurigheid tot 2 cmH2o. De IMT heeft een schaalverdeling van 0 – 40 cmH2o. Doordat de druk constant is (onafhankelijk van de flow) is er geen druk-indicator nodig. De weerstand is eenvoudig en traploos instelbaar.

De Threshold wordt geleverd met mondstuk, maar kan ook gebruikt worden met masker. Het is eenvoudig te reinigen en is gemaakt van zeer sterk acrylic plastic.

Vragen? Ons team staat voor u klaar!

X