4xT® CoronaFit, de beste herstelzorg na corona!


4xT® CoronaFit FB Post CoronaFit BESTEL NU WEBPAGINA CORONAFIT 1 1024x536

Heeft u na corona last van vermoeid, spierzwakte, concentratieproblemen en slaapproblemen? Dan bent u niet de enige. De meeste mensen herstellen na corona vanzelf maar ongeveer 30% krijgt last van een ‘Corona burn-out’. Dan is een gericht therapeutisch programma noodzakelijk.

Alleen wandelen als therapie niet werkt

Het coronavirus kan naast de longen ook uw hart, nieren, lever, darmen en spieren aantasten. Het lichaam is verzwakt waardoor, afhankelijk van de ernst en duur van het ziekbed, uiteenlopende lichamelijke en mentale klachten ontstaan. Dit alles kan grote invloed hebben op de activiteiten in uw dagelijks leven. Zonder gerichte revalidatie kan herstel 1 tot 3 jaar duren! Wandelen als therapie werkt niet. Therapie moet in eerste instantie gericht zijn op herstel met herstellende voeding en daarna opbouw met gerichte training.

4xT® CoronaFit, een totaalaanpak, stap voor stap

Fysio Physics heeft samen met een team van medisch specialisten en therapeuten een speciaal Revalidatie Traject ontwikkeld voor revalidatie na COVID-19, namelijk 4xT® CoronaFit. Via een gericht stappenplan nemen wij u mee in en programma, volledig aangepast aan uw energieniveau, vermoeidheid en belastbaarheid. Het behandeltraject is een combinatie van gerichte fysiotherapie, een herstel bevorderend voedingsplan, gerichte oefeningen. Alle therapeuten van Fysio Physics hebben de KNGF-erkende specialisatie opleiding ‘Revalidatie va Covid-19’ gevolgd.

Een gericht stappenplan

Na intake & testen, waarbij uw belastbaarheid en beperkingen in kaart worden gebracht wordt u ingedeeld in een Level en het instapniveau van de training bepaald.

Level 1: Herstelniveau. Bij een hoge vermoeidheidscore & hoge benauwdheidscore werken we eerst therapeutisch aan uw herstel.
Level 2: Opbouwniveau. Bij een lagere vermoeidheid & benauwdheid maar meer (spier)zwakte gaan we iets meer met training werken voor opbouw.
Level 3: Conditieniveau. Wanneer het voorgaande goed gaat werken wij aan verbetering van uw conditie zodat u langer iets kunt volhouden.

Let wel: voor een snelle en succesvolle revalidatie is dagelijks thuis oefeningen doen essentieel. U heeft hiervoor een stappenteller nodig en een klein apparaatje om uw longen te trainen (Threshold IMT). Wanneer u deze niet in uw bezit heeft, kunt u deze ook bij ons aanschaffen. Uw therapeut zal u uitleg geven over het gebruik.

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Patiënten hebben na een verwijzing door een huisarts of specialist recht op maximaal 50 behandelingen fysiotherapie gedurende 6 maanden welke vergoed worden vanuit de basisverzekering. Dit kan 1 keer worden verlengd met een periode van 6 maanden; een verwijzing door een specialist is dan noodzakelijk. Let wel: wanneer zorg vergoed wordt vanuit het basispakket, dan is het wettelijk eigen risico van toepassing.

Om aanspraak op vergoeding vanuit de basisverzekering te maken, moet de patiënt er mee instemmen dat zijn gegevens worden gebruikt voor een onderzoek naar de effectiviteit van paramedische herstelzorg. Deze gegevens bestaan uit gewicht, conditie en andere klinimetriegegevens. Deze gegevens kunnen eventueel opgevraagd worden door een onderzoeksbureau. Eind 2020 is het 2e deel van het onderzoek gestart. Een onderzoeksgroep verzamelt de dossiergegevens en er kan gevraagd worden om extra vragenlijsten in te vullen of een test uit te voeren om bijvoorbeeld de conditie te bepalen. Het doel is om te kijken wat de effecten van de behandelingen zijn en of de herstelzorg voortgezet kan worden. Voor dit tweede deel van het onderzoek is schriftelijke toestemming van de patiënt nodig.

Deze vergoeding is tijdelijk toegevoegd aan de basisverzekering tot 1 augustus 2021. Misschien wordt deze zorg langer vergoedt. Daarom wordt er onderzocht hoe nuttig de herstelzorg is voor mensen die ernstig ziek waren door COVID-19.

Threshhold IMT

 

4xT® CoronaFit Treshold IMT 300x300 1

Tijdens uw revalidatie maken we gebruik van de Threshold IMT. Deze dient u zelf aan te schaffen is verkrijgbaar via onze webshop op bij de receptie van ons hoofdkantoor in IJsselstein.

De Threshold IMT (Inspiratory Muscle Trainer) heeft een éénwegklep met veer waarmee een weerstand geboden wordt om de ademhalingsspieren te trainen. Met de IMT worden de inademingspieren getraind. Dit zorgt voor een diepere en krachtigere ademhaling en vermindering van kortademigheid. De flow onafhankelijke klep in het apparaat zorgt voor een continue weerstand, die kan worden aangepast met een nauwkeurigheid tot 2 cmH2o. De IMT heeft een schaalverdeling van 0 – 40 cmH2o. Doordat de druk constant is (onafhankelijk van de flow) is er geen druk-indicator nodig. De weerstand is eenvoudig en traploos instelbaar.

De Threshold wordt geleverd met mondstuk, maar kan ook gebruikt worden met masker. Het is eenvoudig te reinigen en is gemaakt van zeer sterk acrylic plastic.

Boek 4xT® CoronaFit

 

4xT® CoronaFit CoronaFit Karl Noten 600X600

4xT® CoronaFit Compleet

4xT® CoronaFit CoronaFit Totaalpakket 300x300 2

4xT® CoronaFit Basis

4xT® CoronaFit CoronaFit Basispakket 300x300 2

Vragen? Ons team staat voor u klaar!

X