Image module
Image module

Personal Trainer Pro Flexibility

Aantal lesdagen

1 dag

Cursusgeld

€ 125,-

Cursusdatum

 • za 25 mei 2019

Aantal deelnemers

25

Contact

Telefoonnummer
088-3232555
Email
opleidingen@fysiophysics.nl

Cursus Personal Trainer Pro Flexibility

De eerste cursus die flexibiliteit (spierlenigheid) en mobiliteit (gewrichtslenigheid) combineert! Bij veel sporten waaronder crossfit, karate, voetballen, atletiek en turnen is flexibiliteit een voorwaarde om goed en blessurevrij te kunnen presteren. Traditioneel wordt er veel aandacht besteed aan het rekken van spieren. Maar wanneer de gewrichten onder de spieren te ‘stijf’ zijn, zal spieren stretchen weinig toevoegen! Leer in deze cursus nieuwe technieken die direct de bewegingsuitslag (R.O.M.) vergroten. Je zult versteld staan van de snelle resultaten van het ‘Fysio Flex’ programma van Fysio Physics.

Deze cursus is voor Personal Trainers, fysiotherapeuten en sporttrainers (voetbal, karate, vechtsporten, atletiek, turnen). Voor beoefenaars van pole dancing/fitness, aerial hoop, ballet, pilates en dans hebben wij de cusus Flex Pro.

Het revolutionaire ‘Fysio Flex’ programma bestaat uit 4 onderdelen

 • Fysio Flex Schouder/arm
 • Fysio Flex Been/heup
 • Fysio Flex Romp/rug
 • Fysio Flex Ketenflexibiliteit & body alignment

Flexibiliteit heeft invloed op de kwaliteit van de beweging, het tempo waarmee bewegingen kunnen worden aangeleerd, de ontwikkeling van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen in de beweging en het voorkomen van blessures. Door de verhoogde pijntolerantie, worden er grenzen verlegd. Doordat de spier beter in staat is om energie op te slaan bij uitrekking, verbetert de sportprestatie. Bijvoorbeeld crossfitters kunnen beter liften, traptechnieken van diverse vechtsporten gaan hoger, voetballers hebben een betere sprongkracht en zo zijn en er nog heel veel voorbeelden op te noemen.

Inhoud

 • Stretchen en lenigheid
 • Welke stretchmethoden
 • Flexibilteit en prestatieverbetering
 • Het ‘Fysio Flex’ programma

Voor wie

Elke sport professional/trainer met kennis van anatomie, liefst met diploma Personal Trainer Pro, fysiotherapeuten, gediplomeerde pilates trainers. Voor alle duidelijkheid: deze opleiding is ook voor trainers van karate, voetbal, atletiek, crossfit enz.

Studiebelasting

N.V.T.

Aantal contacturen

6 uur

Didactische werkwijze

Theorie & praktijk

Afsluiting

Na 100% deelname ontvangt cursist het certificaat van deelname.

Cursusdata

Zaterdag 25 mei 2019

10:00-16:30 uur

Cursusleiding

 • Image
  Louise Ensing
  Manager Opleidingen

Docenten

 • Image
  Karl Noten
  Hoofddocent
  Eigenaar Fysio Physics, Docent Orthopedische revalidatie, Rugpijn: OR, Handklachten: OR, Enkel- & voetklachten: OR, Hoofdpijn & aangezichtspijn: OR, Fysiotherapie & Diabetes, Longrevalidatie bij Astma & COPD, Littekentherapie, Mindfullness & Relaxercise beweegprogramma, Personal Trainer Pro, Medische Fitness bij Rug-, Schouder- & Knieklachten, Sport Performance trainer, Personal Trainer Pro flexibility

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Gerelateerde opleidingen