Cursus Personal Trainer Pro Flexibility

De eerste cursus die flexibiliteit (spierlenigheid) en mobiliteit (gewrichtslenigheid) combineert! Bij veel sporten waaronder crossfit, karate, voetballen, atletiek en turnen is flexibiliteit een voorwaarde om goed en blessurevrij te kunnen presteren. Traditioneel wordt er veel aandacht besteed aan het rekken van spieren. Maar wanneer de gewrichten onder de spieren te ‘stijf’ zijn, zal spieren stretchen weinig toevoegen! Leer in deze cursus nieuwe technieken die direct de bewegingsuitslag (R.O.M.) vergroten. Je zult versteld staan van de snelle resultaten van het ‘Fysio Flex’ programma van Fysio Physics.

Deze cursus is voor Personal Trainers, fysiotherapeuten en sporttrainers (voetbal, karate, vechtsporten, atletiek, turnen). Voor beoefenaars van pole dancing/fitness, aerial hoop, ballet, pilates en dans hebben wij de cusus Flex Pro.

Het revolutionaire ‘Fysio Flex’ programma bestaat uit 4 onderdelen:

 • Fysio Flex Schouder/arm
 • Fysio Flex Been/heup
 • Fysio Flex Romp/rug
 • Fysio Flex Ketenflexibiliteit & body alignment

Flexibiliteit heeft invloed op de kwaliteit van de beweging, het tempo waarmee bewegingen kunnen worden aangeleerd, de ontwikkeling van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen in de beweging en het voorkomen van blessures. Door de verhoogde pijntolerantie, worden er grenzen verlegd. Doordat de spier beter in staat is om energie op te slaan bij uitrekking, verbetert de sportprestatie. Bijvoorbeeld crossfitters kunnen beter liften, traptechnieken van diverse vechtsporten gaan hoger, voetballers hebben een betere sprongkracht en zo zijn en er nog heel veel voorbeelden op te noemen.

Inhoud:

 • Stretchen en lenigheid
 • Welke stretchmethoden
 • Flexibilteit en prestatieverbetering
 • Het ‘Fysio Flex’ programma

Voor wie:

Elke sport professional/trainer met kennis van anatomie, liefst met diploma Personal Trainer Pro. Voor alle duidelijkheid: deze opleiding is niet alleen voor Personal Trainers maar ook voor trainers van karate, voetbal, atletiek, crossfit enz.

Aantal deelnemers:

Minimaal 25, maximaal 60

Studiebelasting:

N.V.T

Aantal contacturen:

6 uur

Aantal contactdagen:

1 dag

Didactische werkwijze:

Theorie & praktijk.

Afsluiting:

Na 100% deelname ontvangt cursist het certificaat van deelname.

Startdatum

Cursusdata
Vrijdag 21 december 2018
11:00-17:30 uur
Zaterdag 25 mei 2019
10:00-16:30 uur

Cursusgeld

€125,-
Incl. lesmateriaal.

Contact

Telefoonnummer
088-3232555
Email
opleidingen@fysiophysics.nl

Nieuwsbrief

Docenten

 • Image
  Karl Noten
  Hoofddocent
  Eigenaar Fysio Physics, Docent Orthopedische revalidatie, Rugpijn: OR, Handklachten: OR, Enkel- & voetklachten: OR, Hoofdpijn & aangezichtspijn: OR, Fysiotherapie & Diabetes, Longrevalidatie bij Astma & COPD, Littekentherapie, Mindfullness & Relaxercise beweegprogramma, Personal Trainer Pro, Medische Fitness bij Rug-, Schouder- & Knieklachten, Sport Performance trainer, Personal Trainer Pro flexibility

Gerelateerde opleidingen