Startdata
variabel

Aantal deelnemers
minimaal 25, maximaal 60

Aantal lesdagen
1 dag per moduul

Cursusgeld
Vanaf € 325,-

Orthopedische Revalidatie Specialisatiedagen

Deze opleiding is onder andere voor gediplomeerde MedicalFitness en Orthopedische Revalidatie Therapeuten en Trainers! We gaan dieper in op specifieke aandoeningen, waarbij vooral de praktische toepassing centraal staat. Door middel van probleemanalyse m.b.v. klinisch redeneren en arthrokinematische testen (Test), zullen ook nu weer manuele technieken en myofasciale technieken (Trigger) gecombineerd worden met Tape technieken en Training. Deze ‘Advanced’ opleidingen zijn als losse modulen te volgen. Ook nu geldt weer: It’s all about results!

U kunt kiezen uit de volgende advanced modules:

Hoofdpijn & Aangezichtspijn
Scoliose, therapie & management
Handklachten
Enkel- & Voetklachten

Korte inhoud per moduul:

Hoofdpijn & Aangezichtspijn
Hoofdpijn komt vaak voor in combinatie met nekklachten en aangezichtspijn. Tijdens deze opleiding besteden we uitgebreid aandacht aan onderzoek en behandeling van deze klachten met behulp van nieuwe interventies. Vooral de combinatie van myofasciale technieken, manuele technieken, tape technieken en gerichte oefeningen zorgen voor een overzichtelijke en doeltreffende aanpak. Lees meer.

Scoliose, therapie & management, KNGF 5 pnt
In Nederland zijn er ongeveer 60.000 patiënten geregistreerd met Scoliose maar nog veel meer die niet als zodanig geregistreerd staan. Een scoliose, zeker de ernstige vormen, kan nadelige gevolgen hebben op zowel de fysieke als mentale gezondheid van de patiënt. Daarom is het voor elke fysiotherapeut zinvol om zich te verdiepen in het diagnosticeren en behandelen van deze patiëntencategorie. Maar behandeling vereist specifieke kennis en vaardigheden van de behandelaar. Lees meer.

Handklachten
Nieuwe behandelmogelijkheden en technieken bij aandoeningen rondom de pols, hand en vingers staan centraal bij deze opleiding. De 4xT methode heeft nieuwe technieken waarmee klachten als carpaal tunnel syndroom, Dupuytren, Quervain, triggervingers snel en effectief te behandelen zijn. Lees meer.

Enkel- & voetklachten, KNGF 5 pnt
Enkel- & voetklachten, zoals enkelletsel, hallux valgus en diabetische voet zijn veelvoorkomende klachten bij cliënten die zich bij de eerstelijns fysiotherapiepraktijken aanmelden. Bij het behandelen van deze klachten kunnen verschillende disciplines betrokken zijn. Tijdens deze cursusdag zal daarom zowel het fysiotherapeutische proces als wel het medische beleid worden besproken. Lees meer

Doelstelling:

Genoemde klachten (zie inhoud) behandelen volgens EBP en BP principes met behulp van bestaande en nieuwe interventies (myofasciaal).

Voor wie:

Fysiotherapeuten, manueel therapeuten en cursisten die in het bezit te zijn van het diploma Orthopedische Revalidatie.

Aantal contacturen:

6,5 uur per moduul

Aantal contactdagen:

1 dag per moduul

Didactische werkwijze:

Theorie, praktijk en casuïstiek.

Toetsing:

Geen

Afsluiting:

Per moduul ontvangt cursist een certificaat van deelname.

Extra studiemateriaal:

Wij adviseren u om als extra studiemateriaal onderstaand boeken aan te schaffen.
Extremiteiten, D.L. Egmond / R. Schuitemaker, ISBN10 9036805910, ISBN13 9789036805919
Orthopedic Physical Examination Tests, Chad. E. Cook / Eric J. Hegedus, ISBN10 0132544784, ISBN13 9780132544788
Anatomische Atlas Prometheus,Michael Schunke/Erik Schulte, ISBN10 9031379344, ISBN13 9789031379347

Docenten

Karl Noten

(Sport)Fysiotherapeut, grondlegger 4xT Methode® Karl Noten is eigenaar van Fysio Physics, (sport)fysiotherapeut en grondlegger van de 4MTOR®. Hij is betrokken geweest bij diverse Landelijke initiatieven op het gebied van gezondheid & bewegen in Nederland. Ook is hij auteur van inmiddels meer dan 18 boeken over gezondheid en fitness.

Tom Legter

Fysiotherapeut & Docent Orthopedische Revalidatie

Cursusleiding

Louise Ensing
088 – 32 32 555
opleidingen@fysiophysics.nl

 

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Opleidingen agenda

2019

03dec09:3017:30Fasciale Release van buik- en orgaanfasciaFysiotherapie:Fasciale Release van buik- en orgaanfascia

X