Image module
Image module

Orthomoleculaire Voeding Verkort

Aantal lesdagen

3 dagen

Cursusgeld

€ 399,-

Cursusdata

wo 30 januari, 6 en 20 februari of 13, 20 en 27 juni 2019

Aantal deelnemers

minimaal 15. maximaal 30

Contact

Telefoonnummer
088-3232555
Email
opleidingen@fysiophysics.nl

Opleiding Orthomoleculaire Voeding Verkort

Tijdens deze 3-daagse wetenschappelijk onderbouwde opleiding leer je hoe je je klanten kunt begeleiden met een orthomoleculair voedingsplan? Docent Wouter de Jong is naast diëtist en orthomoleculair therapeut al jaren docent in de orthomoleculaire therapie en geneeskunde. Hij leert je op de juiste wijze een voedingsplan samen te stellen en welke supplementen je hierbij zou kunnen adviseren om een beter en sneller resultaat te behalen. Daarnaast behandelt hij een aantal veel voorkomende kwalen en ziektebeelden. Na deelname aan deze opleiding ben je in staat om op verantwoorde wijze orthomoleculaire voedingsadviezen te geven.

Cursusinhoud:

Dag 1: Inleiding orthomoleculaire geneeskunde en gezonde voeding
Om gezondheid en alle lichaamsfuncties optimaal in stand te houden is goede voeding één van de belangrijkste speerpunten. Ons lichaam heeft een gigantisch zelfherstellend vermogen, mits er voldoende “bakstenen en cement” (micronutriënten) aangeleverd worden, middels voeding en suppletie. 

De meeste chronische aandoeningen zijn lifestyle gerelateerd, waarbij voeding één van de belangrijkste is. Je leert deze dag wat nu écht gezonde voeding is, inclusief een uiteenzetting van de macronutriënten. Wetenschappelijke studies vormen de basis van de orthomoleculaire geneeskunde.

Dag 2: Vitaminen, mineralen, supplementen en aminozuren
De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelfherstellend vermogen van het lichaam met behulp van alle benodigde bouwstoffen. Wat is de functie van de diverse vitaminen en mineralen? Hoe kun je een tekort herkennen, welke testen zijn ervoor? Welke interventies kun je toepassen om een tekort (snel) op te heffen en welke doseringen zijn daarvoor nodig? Hoe selecteer je het juiste supplement en van welk merk?

Dag 3 Casuïstiek. Hoe combineer je dit met fysiotherapie en personal training?
Deze dag gaat verder in op de theorie, maar vooral praktische toepassing van de opgedane kennis onder andere middels casuïstiek. Wat voor praktisch advies kun je geven aan sporters, senioren, bij artrose, artritis, pijnklachten, diabetes, stress (burn-out), vermoeidheid, enzovoort.

Voor wie

Fysiotherapeuten en gediplomeerde trainers, zoals personal trainers en fitness trainers.

Aantal contacturen

18 uur

Didactische werkwijze

Theorie & casuïstiek

Afsluiting

Na 100% deelname ontvangt cursist het certificaat van deelname.

Studiemateriaal:

Het volgende boek dien je zelf aan te schaffen:
How Not To Die, auteurs M.D. Michael Greger/Gene Stone, ISBN13: 9781250066114.
Je kunt ook de Nederlandse versie aanschaffen: Hoe overleef je?, auteurs M.D. Michael Greger/Gene Stone, ISBN13: 9789492847003.

Cursusdata

woensdag 30 januari, 6 en 20 februari 2019
12:00 - 18:00
woensdag 13, 20 en 27 juni 2019
12:00 - 18:00

Cursusleiding

 • Image
  Louise Ensing
  Manager Opleidingen

Docenten

 • Image
  Wouter de Jong
  orthomoleculair therapeut
  Wouter is diëtist en gespecialiseerd in (top)sport, orthomoleculaire voedingsleer, klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) en natuurgeneeskunde. Hij is al jaren docent in de orthomoleculaire therapie en geneeskunde, schrijver en veelgevraagd spreker.

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein