Orthomoleculaire Voeding Verkort

Deze 3-daagse wetenschappelijk onderbouwde cursus leer je hoe je je klanten kunt begeleiden met een orthomoleculair voedingsplan? Docent Wouter de Jong, orthomoleculair therapeut, leert je op de juiste wijze een voedingsplan samen te stellen en welke supplementen je hier bij zou kunnen adviseren om een beter en sneller resultaat te behalen. Daarnaast behandelt hij een aantal veel voorkomende kwalen en ziektebeelden. Na deelname aan deze cursus ben je in staat om op verantwoorde wijze orthomoleculaire voedingsadviezen te geven.

Cursusinhoud:

Dag 1: Inleiding orthomoleculaire geneeskunde en gezonde voeding
Om gezondheid en alle lichaamsfuncties optimaal in stand te houden is goede voeding één van de belangrijkste speerpunten. Ons lichaam heeft een gigantisch zelfherstellend vermogen, mits er voldoende “bakstenen en cement” (micronutriënten) aangeleverd worden, middels voeding en suppletie. 

De meeste chronische aandoeningen zijn lifestyle gerelateerd, waarbij voeding één van de belangrijkste is. Je leert deze dag wat nu écht gezonde voeding is, inclusief een uiteenzetting van de macronutriënten. Wetenschappelijke studies vormen de basis van de orthomoleculaire geneeskunde.

Dag 2: Vitaminen, mineralen, supplementen en aminozuren
De orthomoleculaire geneeskunde maakt gebruik van het zelfherstellend vermogen van het lichaam met behulp van alle benodigde bouwstoffen. Wat is de functie van de diverse vitaminen en mineralen? Hoe kun je een tekort herkennen, welke testen zijn ervoor? Welke interventies kun je toepassen om een tekort (snel) op te heffen en welke doseringen zijn daarvoor nodig? Hoe selecteer je het juiste supplement en van welk merk?

Dag 3 Casuïstiek. Hoe combineer je dit met fysiotherapie en personal training?
Deze dag gaat verder in op de theorie, maar vooral praktische toepassing van de opgedane kennis onder andere middels casuïstiek. Wat voor praktisch advies kun je geven aan sporters, senioren, bij artrose, artritis, pijnklachten, diabetes, stress (burn-out), vermoeidheid, enzovoort.

Voor wie:

Fysiotherapeuten en gediplomeerde trainers, zoals personal trainers en fitness trainers.

Aantal deelnemers:

Minimaal 15. maximaal 30

Studiebelasting:

N.V.T

Aantal contacturen:

18 uur

Aantal contactdagen:

3 dagen

Didactische werkwijze:

Theorie & casuïstiek

Studiemateriaal:

Tijdens deze cursus maken we gebruik van het boek How Not To Die, auteurs M.D. Michael Greger, Gene Stone. Dit Engelstalig boek dien je zelf aan te schaffen.
ISBN13: 9781447282440

Afsluiting:

Na 100% deelname ontvangt cursist het certificaat van deelname.

Cursusdata

Cursusdata
Woensdag 19, 26 september en 3 oktober
12:00 - 18:00

Cursusgeld

€349,-.

Contact

Telefoonnummer
088-3232555
Email
opleidingen@fysiophysics.nl

Nieuwsbrief

Docent

  • Image
    Wouter de Jong
    orthomoleculair therapeut
    Wouter is orthomoleculair therapeut en orthomoleculair (topsport) consultant. Hij geeft regelmatig les, lezingen en presentaties en is een bevlogen spreker.

Gerelateerde opleidingen