Image module
Image module

Longrevalidatie bij Astma & COPD

Aantal lesdagen

2 dagen

Cursusgeld

€ 425,-

Cursusdata

 • di 7 en 14 mei 2019 of
 • do 25 en vr 26 juli 2019
 • di 8 en 15 oktober 2019

Aantal deelnemers

minimaal 15, maximaal 30

Accreditatie

19 punten Algemeen fysiotherapeut (CKR), 17 punten Keurmerk Fysiotherapie en erkenning ClaudicatioNet.

Contact

Telefoonnummer
088-3232555
Email
opleidingen@fysiophysics.nl

Opleiding Longrevalidatie bij Astma & COPD

Accreditatie: 19 punten KNGF, 17 punten Keurmerk Fysiotherapie. Erkenning ClaudicatioNet.

Een nieuwe benadering bij longaandoeningen: Longrevalidatie volgens de Fysio Physics Methode

Wat zijn de behandelmogelijkheden bij patiënten met longklachten? Waarom is training vaak niet effectief? Waarom zijn ademhalingsoefeningen alleen niet zinvol bij longklachten? Deze opleiding bevat veel ‘eye openers’, zeker voor mensen die al werkzaam zijn in de longrevalidatie. Maak gebruik van meer dan 20 jaar ervaring in de longrevalidatie maar ook nieuwe inzichten en technieken!

Cursusbeschrijving:

Uit onderzoek is gebleken dat COPD patiënten inactiever zijn dan gezonde mensen. De inactiviteit zorgt juist voor een vermindering van de conditie en verlaging van de inspanningstolerantie! Een medisch beweegprogramma die gericht is op het verbeteren van de inspanningstolerantie is daarom onmisbaar bij het behandelen van deze patiënten. Naast het verbeteren/behouden van de fysieke belastbaarheid benadrukt de KNGF-richtlijn “chronische obstructieve longziekten” het belang van kennis op het gebied van pathofysiologie, (para)medische onderzoek, klinimetrie, analyse, training & oefentherapie, educatie & coaching en het opstellen van een behandelplan bij deze patiëntencategorie. De opleiding is er op gericht om patiënten met COPD te begeleiden volgens de KNGF-richtlijn COPD, hierbij zal evidence based practice (EBP) handelen ten grondslag liggen van de aangeleerde vaardigheden. Daarnaast zullen dezelfde onderwerpen voor de aandoening astma worden besproken. De nadruk zal liggen op het klinisch redeneren en het praktisch toepassen.

Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van een hartslagmeter. Cursist dient deze zelf mee te nemen.

Doelstellingen:

Na deze opleiding is deelnemer bekwaam in het revalideren en begeleiden van patiënten met COPD & astma en kan deelnemer COPD patiënten zowel op individuele basis als in groepsverband trainen.

Voor wie

Fysiotherapeuten, derdejaars studenten fysiotherapie en oefentherapeuten. Bent u geen fysiotherapeut of oefentherapeut, maar bent u wel het bezit te zijn van het diploma MedicalFitness of Orthopedische Revalidatie, dan is deelname ook mogelijk.

Aantal contacturen

15 uur

Zelfstudie-uren:

4 uren

Didactische werkwijze

Theorie en praktijk

Afsluiting

Na deelname ontvangt cursist een certificaat van deelname.

Accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (CKR) met 19 punten en Keurmerk Fysiotherapie met 17 punten.

Erkenning ClaudicatioNet:

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Cursusdata

dinsdag 7 en 14 mei 2019
10:00 - 17:30 uur
donderdag 25 en vrijdag 26 juli 2019
10.00-17.30 uur
dinsdag 8 en 15 oktober 2019
10:00 - 17:30 uur

Cursusleiding

 • Image
  Louise Ensing
  Manager Opleidingen

Docenten

 • Image
  Karl Noten
  Hoofddocent
  Eigenaar Fysio Physics, Docent Orthopedische revalidatie, Rugpijn: OR, Handklachten: OR, Enkel- & voetklachten: OR, Hoofdpijn & aangezichtspijn: OR, Fysiotherapie & Diabetes, Longrevalidatie bij Astma & COPD, Littekentherapie, Mindfullness & Relaxercise beweegprogramma, Personal Trainer Pro, Medische Fitness bij Rug-, Schouder- & Knieklachten, Sport Performance trainer, Personal Trainer Pro flexibility
 • Image
  Dirk Jan Lenting
  Docent
  Fysiotherapeut & Docent Fysiotherapie & Diabetes, Longrevalidatie bij Astma & COPD

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Gerelateerde opleidingen