Cursusdata
17 en 24 maart 2020 of
15 en 22 september 2020

Doelgroep
Fysiotherapeuten, 3ejaars studenten fysiotherapie, oefentherapeuten, medisch fitness trainers, personal trainers

Aantal deelnemers
minimaal 15, maximaal 30

Aantal lesdagen
2 dagen

Cursustijd
10.00-17.30 uur

Cursusgeld
€ 425,-

Accreditatie

Accreditatie voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (CKR) met 19 punten en Keurmerk Fysiotherapie met 17 punten. Erkenning ClaudicatioNet.

Beschrijving

Een nieuwe benadering bij longaandoeningen: Longrevalidatie volgens de Fysio Physics Methode

Wat zijn de behandelmogelijkheden bij patiënten met longklachten? Waarom is training vaak niet effectief? Waarom zijn ademhalingsoefeningen alleen niet zinvol bij longklachten? Deze opleiding bevat veel ‘eye openers’, zeker voor mensen die al werkzaam zijn in de longrevalidatie. Maak gebruik van meer dan 20 jaar ervaring in de longrevalidatie maar ook nieuwe inzichten en technieken!

Uit onderzoek is gebleken dat COPD patiënten inactiever zijn dan gezonde mensen. De inactiviteit zorgt juist voor een vermindering van de conditie en verlaging van de inspanningstolerantie! Een medisch beweegprogramma die gericht is op het verbeteren van de inspanningstolerantie is daarom onmisbaar bij het behandelen van deze patiënten. Naast het verbeteren/behouden van de fysieke belastbaarheid benadrukt de KNGF-richtlijn “chronische obstructieve longziekten” het belang van kennis op het gebied van pathofysiologie, (para)medische onderzoek, klinimetrie, analyse, training & oefentherapie, educatie & coaching en het opstellen van een behandelplan bij deze patiëntencategorie. De opleiding is er op gericht om patiënten met COPD te begeleiden volgens de KNGF-richtlijn COPD, hierbij zal evidence based practice (EBP) handelen ten grondslag liggen van de aangeleerde vaardigheden. Daarnaast zullen dezelfde onderwerpen voor de aandoening astma worden besproken. De nadruk zal liggen op het klinisch redeneren en het praktisch toepassen.

Tijdens de opleiding wordt gebruik gemaakt van een hartslagmeter. Cursist dient deze zelf mee te nemen.

Doelstellingen

Na deze opleiding is deelnemer bekwaam in het revalideren en begeleiden van patiënten met COPD & astma en kan deelnemer COPD patiënten zowel op individuele basis als in groepsverband trainen.

Aantal contacturen

15 uur

Zelfstudie-uren

4 uren

Didactische werkwijze

Theorie en praktijk

Afsluiting

Na deelname ontvangt cursist een certificaat van deelname.

Erkenning ClaudicatioNet

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudicatioNet doorgeven.

Docenten

Dirk Jan Lenting

Fysiotherapeut & Docent Fysiotherapie & Diabetes, Longrevalidatie bij Astma & COPD

Karl Noten

(Sport)Fysiotherapeut, grondlegger 4xT Methode® Karl Noten is eigenaar van Fysio Physics, (sport)fysiotherapeut en grondlegger van de 4MTOR®. Hij is betrokken geweest bij diverse Landelijke initiatieven op het gebied van gezondheid & bewegen in Nederland. Ook is hij auteur van inmiddels meer dan 18 boeken over gezondheid en fitness.

Cursusleiding

Louise Ensing
088 – 32 32 555
opleidingen@fysiophysics.nl

 

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Agenda

2020

01feb10:0016:30Personal Trainer ProPersonal Training:Personal Trainer Pro

01feb10:0016:30Personal Trainer MedischPersonal Training:Personal Trainer Medisch

X