Opleiding Fysiotherapie & Oncologische Revalidatie

Accreditatie: 19 punten KNGF, 17 punten Keurmerk Fysiotherapie
Image module
Image module

Word een specialist in oncologische revalidatie!

De vraag naar oncologische fysiotherapie zal in de komende jaren enorm toenemen. Er komen steeds meer mensen met kanker bij en gelukkig ook steeds meer survivors van kanker door de betere medische behandeling. Fysio Physics combineert nieuwe therapeutische interventies met een evidence based aanpak gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring met oncologische revalidatie.

Veel kankerpatiënten ervaren klachten ten gevolge van de medische behandeling (chirurgie, chemotherapie en bestraling) van kanker. Kanker en het medisch beleid veroorzaken vermoeidheidsklachten, verlaagd fysiek functioneren en een verminderd kwaliteit van leven. Een versneld herstel van deze klachten is voor deze patiënten een grote toegevoegde waarde. Daarom introduceert Fysio Physics een compleet vernieuwde aanpak geheel volgens de KNGF-standaard Beweeginterventie oncologie en de IKNL-richtlijn Oncologische revalidatie. Deze bestaat uit een gestructureerd cardio- en krachttrainingsprogramma en uit coaching. Het is een zeer praktische opleiding die de therapeut in staat stelt de oncologische patiënt adequaat te kunnen begeleiden. De patiënt ervaart minder vermoeidheidsklachten, een verbeterd fysiek functioneren, zit beter in zijn vel en de kwaliteit van leven neemt toe.

Inhoud:

A. e-Learning
B. Medische oncologie en richtlijnen oncologie
C. Coaching & gedragsverandering
D. Medische Fitness bij oncologie

Doelstelling:

Het verbreden van het werkveld van de fysiotherapeut richting medische fitnesstraining zowel preventief als curatief. Doelstelling is kennis en vaardigheden verbreden om oncologische patiënten op basis van de meest recente wetenschappelijke richtlijnen door middel van coaching, educatie, therapie en een speciaal (trainings)programma, zowel individueel als in groepsverband op een verantwoorde wijze te begeleiden.

Voor wie:

(oncologie)Fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten, huidtherapeuten, overige paramedici en gediplomeerde MedicalFitness Trainers.

Aantal deelnemers:

Minimaal 15, maximaal 30

Studiebelasting:

5 uur

Aantal contacturen:

13 uur

Aantal contactdagen:

2 dagen

Didactische werkwijze:

Thuisstudie, theorie- en praktijklessen en onderwijs via e-Learning.

Toetsing:

Er vindt geen toetsing plaats.

Aanbevolen literatuur:

Oncologie handboek voor verpleegkundigen en andere hulpverleners
ISBN10: 903138870X
ISBN13: 9789031388707

Afsluiting:

Afgifte van het certificaat vindt plaats bij 100% aanwezigheid.

Accreditiatie:

Deze opleiding is geaccrediteerd voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (CKR) met 19 punten en Keurmerk Fysiotherapie met 15 punten.

Startdatum

Cursusdata
Dinsdag 11 en 18 december 2018
10:00 - 17:15
Dinsdag 5 en 12 februari 2019
10:00 - 17:15
Dinsdag 28 mei en 4 juni 2019
10:00 - 17:15

Cursusgeld

€425,-

Contact

Telefoonnummer
088-3232555
Email
opleidingen@fysiophysics.nl

Nieuwsbrief

Cursusleiding

Image module
Louise Ensing
Manager opleidingen

Contact

  • Image
    Tamara Griekspoor
    Master Oncology Physical Therapist
    Fysiotherapeut & docent Fysiotherapie & Oncologische Revalidatie, Lymfe- & Oedeemtherapie nieuwe stijl, Oncologische Schouder

Gerelateerde opleidingen