fbpx

Cursusdata
di 2 en 9 november 2021

Doelgroep
(oncologie)Fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten, huidtherapeuten, overige paramedici, medisch fitness trainers

Aantal deelnemers
minimaal 12, maximaal 40

Aantal lesdagen
2 dagen

Cursustijd
10.00-17.15 uur

Cursusgeld
€ 425,-.

Accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd voor de registers: Algemeen Fysiotherapeut (KRF NL) / Vrij deel van het KRF NL met 19 punten en Keurmerk Fysiotherapie met 15 punten.

Beschrijving

De vraag naar oncologische fysiotherapie zal in de komende jaren enorm toenemen. Er komen steeds meer mensen met kanker bij en gelukkig ook steeds meer survivors van kanker door de betere medische behandeling. Karl Noten is de grondlegger van 4xT® OncoFit, een combinatie van nieuwe therapeutische interventies met een evidence based aanpak gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring met oncologische revalidatie.

Veel kankerpatiënten ervaren klachten ten gevolge van de medische behandeling (chirurgie, chemotherapie en bestraling) van kanker. Kanker en het medisch beleid veroorzaken vermoeidheidsklachten, verlaagd fysiek functioneren en een verminderd kwaliteit van leven. Een versneld herstel van deze klachten is voor deze patiënten een grote toegevoegde waarde. Daarom introduceert Fysio Physics een compleet vernieuwde aanpak geheel volgens de KNGF-standaard Beweeginterventie oncologie en de IKNL-richtlijn Oncologische revalidatie. Deze bestaat uit een gestructureerd cardio- en krachttrainingsprogramma en uit coaching. Het is een zeer praktische opleiding die de therapeut in staat stelt de oncologische patiënt adequaat te kunnen begeleiden. De patiënt ervaart minder vermoeidheidsklachten, een verbeterd fysiek functioneren, zit beter in zijn vel en de kwaliteit van leven neemt toe.

Cursusinhoud

  • E-learning
  • Medische oncologie en richtlijnen
  • Coaching & gedragsverandering
  • Medische fitness bij oncologie

Doelstellingen

Het verbreden van het werkveld van de fysiotherapeut richting medische fitnesstraining zowel preventief als curatief. Doelstelling is kennis en vaardigheden verbreden om oncologische patiënten op basis van de meest recente wetenschappelijke richtlijnen door middel van coaching, educatie, therapie en een speciaal (trainings)programma, zowel individueel als in groepsverband op een verantwoorde wijze te begeleiden.

Studiebelasting

5 uur

Aantal contacturen

13 uur

Didactische werkwijze

Thuisstudie, theorie- en praktijklessen en onderwijs via e-Learning.

Toetsing

Er vindt geen toetsing plaats.

Afsluiting

Afgifte van het certificaat vindt plaats bij 100% aanwezigheid.

Aanbevolen literatuur

Oncologie handboek voor verpleegkundigen en andere hulpverleners
ISBN10: 903138870X
ISBN13: 9789031388707

Docent

Tamara Griekspoor-Stam

Master Oncology Physical Therapist, docent Fysiotherapie & Oncologische Revalidatie, docent Lymfe- & Oedeemtherapie en docent Oncologische Schouder.

Cursusleiding

Louise Ensing
088 – 32 32 555
opleidingen@fysiophysics.nl

 

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Agenda

2021

05oct09:0017:00Therapeutisch TapenAlgemeen Fysiotherapeut (KRF NL) / Vrij deel van het KRF NL 14 pnt, NGS 20 pnt, KTNO accreditatie: erkenning NVST, VBAG, VIV.Fysiotherapie:Therapeutisch Tapen

07oct10:0015:30Perfect Pilates Trainer 2Perfect Pilates:Perfect Pilates Trainer 2

09oct10:0015:30Perfect Pilates CoronaFitPerfect Pilates:Perfect Pilates CoronaFit

19oct10:0017:15Longrevalidatie bij Astma & COPDAccreditatie Algemeen fysiotherapeut (KRF NL) / Vrij deel van het KRF NL 19 punten / Keurmerk Fysiotherapie 17 punten / relevante scholing Chronisch ZorgnetFysiotherapie:Longrevalidatie

28oct11:0016:30Perfect Pilates bij BorstkankerPerfect Pilates:Perfect Pilates bij borstkanker

30oct10:0015:30Medische Fitness bij rug, schouder- & knieklachtenPersonal Training:Medische Fitness bij rug schouder- & knieklachten

X