Opleiding Fysiotherapie & Diabetes

Accreditatie: 19 punten KNGF, 17 punten Keurmerk Fysiotherapie. Erkenning ClaudicatioNet.

Diabetes mellitus type II is de meest voorkomende chronische aandoening in Nederland. Een grote boosdoener bij het ontstaan van deze aandoening is een “ongezonde’ leefstijl. Vanwege de toename van het aantal mensen met obesitas, wordt verwacht dat het aantal diabetici in de toekomst verder zal toenemen. Het is aangetoond dat het verbeteren van de leefstijl (meer bewegen en verbeteren van het voedingspatroon) positieve invloed heeft op diabetici. Tijdens deze opleiding zal de pathofysiologie, het medisch beleid, het fysiotherapeutisch handelen volgens de KNGF-standaard beweeginterventie Diabetes Mellitus II en de rol van jou als leefstijlcoach worden besproken. Na dezopleiding zal duidelijk zijn wat jij kunt betekenen voor deze veel voorkomende aandoening!

In 2 dagen klaar voor de toekomst!

Deze opleiding bestaat uit zelfstudie, lezingen van (medisch) specialisten en twee praktische contactdagen.  U ontvangt een uitgebreide cursusmap met alle wetenschappelijk onderbouwde informatie en trainingsadviezen voor de beschreven doelgroep.

Doelstellingen:

Na deze opleiding is de deelnemer bekwaam in het revalideren en begeleiden van patiënten met diabetes en kan de deelnemer patiënten met diabetes trainen en coachen.

Inhoud:

Blok 1. Pathofysiologie, medicamenteuze behandeling en intake bij Diabetici
Blok 2. Medische Fitness en leefstijlcoaching bij diabetici

Tijdens de cursusdag MedicalFitness (Blok 2) wordt gebruik gemaakt van een hartslagmeter. Cursist dient deze zelf mee te nemen.

Voor wie:

MedicalFitness trainers, personal trainers, bewegingswetenschappers, fysiotherapeuten, derdejaars studenten fysiotherapie en paramedici.

Aantal deelnemers:

Minimaal 15, maximaal 30

Aantal contacturen:

15

Aantal contactdagen:

2

Aantal zelfstudie-uren:

4

Didactische werkwijze:

Thuisstudie, theorie- en praktijklessen

Afsluiting:

Na deelname ontvangt cursist een certificaat van deelname.

Accreditatie:

Deze opleiding is geaccrediteerd voor de registers: Algemeen fysiotherapeut (CKR) met 19 punten en Keurmerk Fysiotherapie met 17 punten.

Erkenning ClaudicatioNet:

Deze cursus is geaccrediteerd door ClaudicatioNet. Actuele gegevens omtrent de accreditatie en geldigheidsduur kunt u vinden op de site van ClaudicatioNet. Let op: Behaalde accreditatiepunten moet u zelf aan ClaudiocatioNet doorgeven.

Startdatum

Cursusdata
Dinsdag 19 en 26 maart 2019
09:00 - 17:15

Cursusgeld

€425
Incl. lesmateriaal en koffie/thee.

Contact

Telefoonnummer
088-3232555
Email
opleidingen@fysiophysics.nl

Nieuwsbrief

Cursusleiding

Image module
Louise Ensing
Manager opleidingen

Docenten

 • Image
  Karl Noten
  Hoofddocent
  Eigenaar Fysio Physics, Docent Orthopedische revalidatie, Rugpijn: OR, Handklachten: OR, Enkel- & voetklachten: OR, Hoofdpijn & aangezichtspijn: OR, Fysiotherapie & Diabetes, Longrevalidatie bij Astma & COPD, Littekentherapie, Mindfullness & Relaxercise beweegprogramma, Personal Trainer Pro, Medische Fitness bij Rug-, Schouder- & Knieklachten, Sport Performance trainer, Personal Trainer Pro flexibility
 • Image
  Dirk Jan Lenting
  Docent
  Fysiotherapeut & Docent Fysiotherapie & Diabetes, Longrevalidatie bij Astma & COPD

Gerelateerde opleidingen