fbpx

Cursusdata
za 5 en 12 juni 2021

Doelgroep
Fysiotherapeuten, manueeltherapeuten en podotherapeuten

Aantal deelnemers
minimaal 16, maximaal 30

Aantal lesdagen
2 dagen

Cursustijd
10.00-16.30 uur

Cursusgeld
€350,-

Accreditatie:

Accreditatie voor de registers: KNGF: Vrij deel en Algemeen Fysiotherapeut (KRF NL) met 16 punten, Keurmerk Fysiotherapie met 12 punten.

Cursusbeschrijving

Voet- en enkelklachten zijn veelvoorkomende klachten bij cliënten die zich bij de eerste lijn fysiotherapiepraktijk aanmelden. De klachten zijn vaak moeilijk te diagnosticeren en ook het samenstellen van een behandelplan bij deze klachten is moeilijk voor de algemene fysiotherapie. Bij het behandelen van voetklachten kunnen verschillende disciplines betrokken zijn. Tijdens de cursus zal daarom zowel het fysiotherapeutische proces als wel het medische beleid worden besproken.

Het doel van de cursus is inzicht geven van de oorzaken en pathofysiologie, en het adequaat diagnosticeren en behandelen van verschillende voetklachten. Een juiste diagnosestelling is hierbij belangrijk, om te bepalen of de klacht onder het domein van de fysiotherapeut valt of dat een patiënt multidisciplinair moet worden behandeld. De aangrijpingspunten voor de fysiotherapeut bij diverse aandoeningen zal worden besproken. De klachten zullen vanuit de biomechanica, myofasciale relaties en (patho)kinesiologie worden benaderd. Per aandoening zullen de oorzaken, risicofactoren, fysiotherapeutisch onderzoek (gewrichtsfunctietesten en loopanalyse),  behandelopties (mobilisaties, myofasciale technieken en oefentherapie) en het medisch beleid worden besproken.

Doelstelling

Aan het einde van de opleiding is de cursist in staat om patiënten met voetklachten te analyseren (en screenen) en op basis hiervan een fysiotherapeutisch behandelplan te maken om deze patiënten te kunnen begeleiden en behandelen.

Aantal contacturen

14 uur

Zelfstudie

3 uur per week

Didactische werkwijze

Theorie en praktijk

Afsluiting

Na deelname ontvangt cursist een certificaat van deelname.

Docenten

Robbert van Amstel MSc

fysiotherapeut, manueel therapeut, musculoskeletale revalidatiewetenschapper

Lara van den Boomen MSc

fysiotherapeut, manueel therapeut,

Tom Legters

Fysiotherapeut & Docent Orthopedische Revalidatie

Cursusleiding

Louise Ensing
088 – 32 32 555
opleidingen@fysiophysics.nl

 

Cursuslocatie

Sport Medisch Expertise Centrum IJsselstein
Linnaeusweg 31
3401 MS IJsselstein

Opleidingen agenda

2021

04feb11:0016:304xT® Perfect Pilates bij BorstkankerPerfect Pilates:Perfect Pilates bij borstkanker

09feb10:0017:00Fysiotherapie & Oncologische Revalidatie19 punten Keurmerk Fysiotherapie, 19 punten KNGFFysiotherapie:Oncologische revalidatie

11feb11:0016:30Perfect Pilates Trainer 1Perfect Pilates:Perfect Pilates Trainer 1

19feb11:0017:30Scoliose, therapie & management5 punten Keurmerk FysiotherapieFysiotherapie:Scoliose therapie & management

X