4xT® CoronaFit, de beste herstelzorg na corona!


Herstelzorg na corona FB Post CoronaFit BESTEL NU WEBPAGINA CORONAFIT 1 1024x536

Wanneer u een COVID-19 infectie heeft doorgemaakt, verloopt herstel vaak langzaam en moeizaam.

Veel mensen zijn moe, verzwakt en hebben moeite met op gang komen. Alle richtlijnen geven aan dat gerichte revalidatie noodzakelijk en van levensbelang is.

Alleen wandelen als therapie niet werkt

Het coronavirus tast naast de longen ook het hart, nieren, lever, darmen en spieren aan. Daarom kunnen, afhankelijk van de ernst en of u langdurig op bed of in het ziekenhuis heeft gelegen, uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten ontstaan. Dit alles kan uw (bewegend) functioneren negatief beïnvloeden en een grote invloed hebben op de activiteiten in uw dagelijks leven. Zonder gerichte revalidatie kan herstel 1 tot 3 jaar duren!

4xT® CoronaFit, een totaalaanpak, stap voor stap

Fysio Physics heeft samen met medisch specialisten en fysiotherapeuten van Fysio Physics een speciaal programma ontwikkeld voor revalidatie na COVID-19, namelijk 4xT® CoronaFit. In dit programma werkt u samen met uw therapeut via een gericht stappenplan aan uw herstel. Bij 4xT® CoronaFit, voor herstelzorg na corona, wordt rekening gehouden met uw energieniveau, vermoeidheid en belastbaarheid. Het behandeltraject is een combinatie van gerichte fysiotherapie, een herstelbevorderend training en gezonden voeding. Alle therapeuten van Fysio Physics hebben de erkende specialisatie opleiding Revalidatie na Covid-19 gevolgd.

Een gericht stappenplan

Stap 1: Intake & Testen: uiteraard starten we met een intake, het testen en in kaart brengen van uw belastbaarheid en beperkingen.

Stap 2: Proefbehandeling. Aan de hand van de 1e proefbehandeling wordt de reactie van uw lichaam op inspanning in kaart gebracht en het instapniveau van de training bepaald.

Stap 3: Stapsgewijs opgebouwde specifieke training om uw herstel te bevorderen.

Let wel: voor een snelle en succesvolle revalidatie is dagelijks thuis oefeningen doen essentieel. U heeft hiervoor een stappenteller nodig en een klein apparaatje om uw longen te trainen (Threshold IMT). Wanneer u deze niet in uw bezit heeft, kunt u deze ook bij ons aanschaffen. Uw therapeut zal u uitleg geven over het gebruik.

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Na een verwijzing door een huisarts of specialist heeft u recht op maximaal 50 behandelingen fysiotherapie gedurende 6 maanden, vergoedt vanuit de basisverzekering. Dit kan 1 keer worden verlengd met een periode van 6 maanden; een verwijzing door een specialist is dan noodzakelijk. Let wel: wanneer zorg vergoedt vanuit het basispakket, dan is het wettelijk eigen risico van toepassing.

Om aanspraak op vergoeding vanuit de basisverzekering te maken, moet de patiënt er mee instemmen dat zijn gegevens worden gebruikt voor een onderzoek naar de effectiviteit van paramedische herstelzorg. Deze gegevens bestaan uit gewicht, conditie en andere klinimetriegegevens. Deze gegevens kunnen eventueel opgevraagd worden door een onderzoeksbureau. Eind 2020 is het 2e deel van het onderzoek gestart. Een onderzoeksgroep verzamelt de dossiergegevens en er kan gevraagd worden om extra vragenlijsten in te vullen of een test uit te voeren om bijvoorbeeld de conditie te bepalen. Het doel is om te kijken wat de effecten van de behandelingen zijn en of de herstelzorg voortgezet kan worden. Voor dit tweede deel van het onderzoek is schriftelijke toestemming van de patiënt nodig.

Deze vergoeding is tijdelijk toegevoegd aan de basisverzekering tot 1 augustus 2021. Misschien wordt deze zorg langer vergoedt. Daarom wordt er onderzocht hoe nuttig de herstelzorg is voor mensen die ernstig ziek waren door COVID-19.

Threshhold IMT

 

Herstelzorg na corona Treshold IMT 300x300 1

Tijdens uw revalidatie maken we gebruik van de Threshold IMT. Deze dient u zelf aan te schaffen is verkrijgbaar via onze webshop op bij de receptie van ons hoofdkantoor in IJsselstein.

De Threshold IMT (Inspiratory Muscle Trainer) heeft een éénwegklep met veer waarmee een weerstand geboden wordt om de ademhalingsspieren te trainen. Met de IMT worden de inademingspieren getraind. Dit zorgt voor een diepere en krachtigere ademhaling en vermindering van kortademigheid. De flow onafhankelijke klep in het apparaat zorgt voor een continue weerstand, die kan worden aangepast met een nauwkeurigheid tot 2 cmH2o. De IMT heeft een schaalverdeling van 0 – 40 cmH2o. Doordat de druk constant is (onafhankelijk van de flow) is er geen druk-indicator nodig. De weerstand is eenvoudig en traploos instelbaar.

De Threshold wordt geleverd met mondstuk, maar kan ook gebruikt worden met masker. Het is eenvoudig te reinigen en is gemaakt van zeer sterk acrylic plastic.

Boek 4xT® CoronaFit

 

Herstelzorg na corona CoronaFit Karl Noten 600X600

4xT® CoronaFit Compleet

Herstelzorg na corona CoronaFit Totaalpakket 300x300 2

4xT® CoronaFit Basis

Herstelzorg na corona CoronaFit Basispakket 300x300 2

Vragen? Ons team staat voor u klaar!

    X