4xT® CoronaFit, de beste herstelzorg na corona!


Wanneer u een COVID-19 infectie heeft doorgemaakt, verloopt herstel vaak langzaam en moeizaam.

Veel mensen zijn moe, verzwakt en hebben moeite met op gang komen. Alle richtlijnen geven aan dat gerichte revalidatie noodzakelijk en van levensbelang is.

 

Alleen wandelen als therapie niet werkt

Het coronavirus tast naast de longen ook het hart, nieren, lever, darmen en spieren aan. Daarom kunnen, afhankelijk van de ernst en of u langdurig op bed of in het ziekenhuis heeft gelegen, uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten ontstaan. Dit alles kan uw (bewegend) functioneren negatief beïnvloeden en een grote invloed hebben op de activiteiten in uw dagelijks leven. Zonder gerichte revalidatie kan herstel 1 tot 3 jaar duren!

 

4xT® CoronaFit, een totaalaanpak, stap voor stap

Fysio Physics heeft samen met medisch specialisten en fysiotherapeuten van Fysio Physics een speciaal programma ontwikkeld voor revalidatie na COVID-19, namelijk 4xT® CoronaFit. In dit programma werkt u samen met uw therapeut via een gericht stappenplan aan uw herstel. Bij 4xT® CoronaFit, voor herstelzorg na corona, wordt rekening gehouden met uw energieniveau, vermoeidheid en belastbaarheid. Het behandeltraject is een combinatie van gerichte fysiotherapie, een herstelbevorderend training en gezonden voeding. Alle therapeuten van Fysio Physics hebben de erkende specialisatie opleiding Revalidatie na Covid-19 gevolgd.

 

Een gericht stappenplan

Stap 1: Intake & Testen: uiteraard starten we met een intake, het testen en in kaart brengen van uw belastbaarheid en beperkingen.

Stap 2: Proefbehandeling. Aan de hand van de 1e proefbehandeling wordt de reactie van uw lichaam op inspanning in kaart gebracht en het instapniveau van de training bepaald.

Stap 3: Stapsgewijs opgebouwde specifieke training om uw herstel te bevorderen.

Let wel: voor een snelle en succesvolle revalidatie is dagelijks thuis oefeningen doen essentieel. U heeft hiervoor een stappenteller nodig en een klein apparaatje om uw longen te trainen (Threshold IMT). Wanneer u deze niet in uw bezit heeft, kunt u deze ook bij ons aanschaffen. Uw therapeut zal u uitleg geven over het gebruik.

 

Revalidatieprogramma CoronaFit, individueel of in groepsverband

Wil je onder deskundige begeleiding herstellen van corona of ken je iemand die langdurig last heeft van de gevolgen van corona? Meld je dan aan voor Revalidatie na COVID-19 van Fysio Physics fysiotherapie, vergoed door de zorgverzekering. Hierin ga je intensief individueel én in groepsverband onder begeleiding van gespecialiseerde therapeuten aan de slag met training, voeding én coaching

 

Vergoeding vanuit de zorgverzekeraar

Na een verwijzing door een huisarts of specialist heeft u recht op maximaal 50 behandelingen fysiotherapie gedurende 6 maanden, vergoedt vanuit de basisverzekering. Dit kan 1 keer worden verlengd met een periode van 6 maanden; een verwijzing door een specialist is dan noodzakelijk. Let wel: wanneer zorg vergoedt vanuit het basispakket, dan is het wettelijk eigen risico van toepassing.

Om aanspraak op vergoeding vanuit de basisverzekering te maken, moet de patiënt er mee instemmen dat zijn gegevens worden gebruikt voor een onderzoek naar de effectiviteit van paramedische herstelzorg. Deze gegevens bestaan uit gewicht, conditie en andere klinimetriegegevens. Deze gegevens kunnen eventueel opgevraagd worden door een onderzoeksbureau. Eind 2020 is het 2e deel van het onderzoek gestart. Een onderzoeksgroep verzamelt de dossiergegevens en er kan gevraagd worden om extra vragenlijsten in te vullen of een test uit te voeren om bijvoorbeeld de conditie te bepalen. Het doel is om te kijken wat de effecten van de behandelingen zijn en of de herstelzorg voortgezet kan worden. Voor dit tweede deel van het onderzoek is schriftelijke toestemming van de patiënt nodig.

Deze vergoeding is tijdelijk toegevoegd aan de basisverzekering tot 1 augustus 2021. Op 18 juni 2021 is bekend gemaakt dat deze regeling met 1 jaar verlengd wordt tot 1 augustus 2022. Meer informatie over de verlenging en enkele wijzigingen in de regeling vindt u hier.

Boek 4xT® CoronaFit

 

Herstelzorg na corona CoronaFit Karl Noten 600X600

4xT® CoronaFit Compleet

Herstelzorg na corona CoronaFit Totaalpakket 300x300 2

4xT® CoronaFit Basis

Herstelzorg na corona CoronaFit Basispakket 300x300 2

Vragen? Ons team staat voor u klaar!

    X