Veel gestelde vragen fysiotherapie

Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Stel dan uw vraag via het contactformulier of via 088 – 32 32 500.

Nee, u hoeft geen verwijzing te hebben van een arts. U kunt zelf een fysiotherapeut uitzoeken. Bij een chronische aandoening zal er wel eerst een diagnose moeten worden gesteld door een arts/specialist.

Het is in het belang van uw herstel dat er niet te veel tijd tussen de behandelingen zit. In het begin is de aanbevolen behandelfrequentie 2 tot 3 keer per week. Naar mate de klacht vermindert, kan dit afgebouwd worden naar 1 tot 2 keer er week. Dit ter beoordeling door de fysiotherapeut. Het kan zijn dat u tijdens uw behandelperiode door verschillende fysiotherapeuten behandeld wordt.

Fysiotherapie zit voor een deel in het basispakket van de zorgverzekering. Dit hangt af van uw leeftijd en/of u een aandoening heeft die op de chronische lijst aandoening staat.

De eerste 9 behandelingen voor jongeren tot 18 jaar worden vergoed. Zijn er meer behandelingen nodig? Dan kan dit eventueel verhoogd worden tot 9 extra behandelingen in overleg met de zorgverzekeraar.

Jongeren met een chronische aandoening krijgen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. De chronische aandoening moet dan wel op de lijst met chronische aandoeningen staan.

Behandelingen voor personen ouder dan 18 jaar, krijgen fysiotherapie vergoed vanaf de 21ste behandeling. De eerste 20 behandelingen betaalt u dus zelf of worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Let wel op dat deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar. Vanaf de 21e behandeling komen de kosten ten laste van de basisverzekering.  Belangrijk om te weten: fysiotherapie uit de basisverzekering valt ook onder het wettelijk eigen risico van €385,-.

Uitzondering bekkenfysiotherapie

Voor bekkenfysiotherapie krijgt u de eerste 9 behandelingen vergoed als u urine-incontinetie heeft.

Bent u aanvullend verzekerd? Dan is er een mogelijkheid dat u meer behandelingen vergoed krijgt. Hoeveel of wat u precies vergoed krijgt staat in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem contant op met uw zorgverzekeraar. Wij raden dan ook aan om deze goed door te lezen om te kijken of u recht heeft op vergoeding en/of u nog een eigen bijdrage moet betalen.

Let op of uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met de fysiotherapeut van uw keuze. U krijgt anders de behandeling niet helemaal vergoed. Ook dit is afhankelijk van uw zorgpolis.

Bekijk de prijslijst van Fysio Physics Fysiotherapie.

Massage wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. U kunt bij onze fysiotherapeuten echter wel terecht voor een massage. De kosten hiervan worden rechtstreeks bij u in rekening gebracht.

Nee, u heeft geen abonnement nodig van de sportschool om een behandeling van ons krijgen.